Velkommen til Færderdagen 2018

Dette er en familievennlig aktivitetsdag der natur, friluftsliv og kystkultur står i fokus. Det blir en innholdsrik dag for store og små, ute på kanten av havet! Vi inviterer til aktiviteter både ute på området og inne i Besøkssenter Færder nasjonalpark. Arrangementet er gratis, inkludert inngang på senteret :) 

Padle-foredrag av Vigdis Askjem kl 12.30 og 14.30
Helårs-padler og forfatter Vigdis Askjem er ute med ny bok: "Padlereiser i Færder nasjonalpark". Bli med på et halvtimes foredrag om padling i nasjonalparken mens du nyter utsikten fra vårt panorama-rom i øvre etasje. 

Foredrag om Færder nasjonalpark v/ nasjonalparkforvalter Bjørn Strandli kl 13.15 og 15.15. 

Båttur til Færder fyr kl 12, kl 13.30 og kl 15. 
Bli med på en hyggelig tur i skjærgården ut til øya Tristein, hvor Færder fyr ligger. Turen tar cirka halvannen time. 
NB! 300 kroner per person. Kjøp billetTer på billetto.no.

Urpremiere på Marint vandreteater kl 13.00 og 15.00: 
Bli med på en gøyal vandring med teaterhistorier fra havet! Forestillingen er gratis og varer ca 40 minutter. Det er plass til 20 barn (i følge med voksen). NB! Billetter forhåndsbestilles på post@ferdernasjonalparksenter.no. Begrenset antall plasser! 
Vandreteateret er utviklet av Kattas figurteater og Tuva Synnevåg.
Skuespiller: Henriette Kihle.

Hele dagen finner du hyggelige representanter fra ulike organisasjoner, foreninger og lokale bedrifter spredt utover området: 

Besøkssenter Færder nasjonalpark: Gratis inngang på senterets utstilling, natursti, stand med diverse aktiviteter for barna og krabbefiske på brygga.

Oslofjordens Friluftsråd: Lån snorkleutstyr og sjekk naturkunnskapen på snorkle-naturstien under vann! I tillegg kan du prøve padlesimulator og teste knute-knyte-kunnskapen! Med mer! 

Torås fort: Dyktige guider fra Torås fort byr på spennende historier og fremvisning av gamle gjenstander!

Havpadlerne: Har du lyst til å prøve en ekte havkajakk? Hos Havpadlerne får du muligheten! 

Tova og Tullas nålefilt: Denne lokale bedriften har salgsbod og viser frem sine flotte kvalitetsprodukter av ull! Se mer på https://www.facebook.com/pg/toveogtullasneedlefelt/reviews/?ref=page_internal 

Spiseriet og kiosken ved gjestehavna har åpent og byr på deilig mat og drikke.

Flere aktiviteter blir annonsert fortløpende, så følg med! 
Her blir det noe for enhver. Vi ses!